05 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara18°C
  • İzmir23°C
  • Berlin22°C

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI KERRY İFTAR VERDİ

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Washington'daki Müslüman diplomatlar, misyon şefleri, dini liderler ve sivil toplum temsilcilerine iftar verdi

ABD Dışişleri Bakanı Kerry iftar verdi

25 Temmuz 2013 Perşembe 11:24

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ramazan ayı dolayısıyla ABD Dışişleri Bakanlığı'nda iftar verdi. Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile bazı Türk toplumu temsilcilerinin de katıldığı iftarda, Obama yönetimi yetkilileri, Washington'daki başta Müslüman ülkelerden olmak üzere yabancı misyon şefleri, dini liderler, sivil toplum temsilcileri ve Kongre üyeleri de hazır bulundu.

Konuşmasına "Selamun Aleyküm" diyerek başlayan Kerry, bu ay Müslüman dünyasının en kutsal ayını kutladıklarını hatırlattı. ''Dolayısıyla, sizlerin, ABD'deki milyonlarca Müslüman'ın ve dünya genelindeki Müslümanların ramazanı kutlu olsun" diyen Kerry, bu sözleri söylerken "Ramazan-ı Kerim" ifadesini kullandı. 

Kerry, ABD'de dini özgürlüğün ilk savunucularından biri olan ülkenin kurucu babalarından Benjamin Franklin'in, "Constantinople'deki (İstanbul) bir müftü bile, bize Müslümanlık konusunda vaaz vermek için misyoner gönderirse, kendi ibadet hizmeti için bir minber bulacaktır" sözünden alıntı yaptı. 

Kerry, konuşmasını "Ramazan mübarek olsun (Ramadan Mubarak)" diyerek tamamladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.