04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Berlin19°C

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: KÜRT BİRLİĞİ’NİN İLK AŞAMASI TAMAMLANDI

ABD’nin Suriye Büyükelçiliği, Rojava’nın Haseke kentinde ENKS ile PYD arasında varılan Kürt Birliği’nin ilk aşamasının tamamlandığını bildirdi.

ABD Büyükelçiliği: Kürt Birliği’nin ilk aşaması tamamlandı

17 Haziran 2020 Çarşamba 23:34

K24'te yer alan habere göre ABD’nin Suriye Büyükelçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rojava’nın Haseke kentinde ENKS ile PYD arasında varılan Kürt Birliği’nin ilk aşamasının tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada, “ENKS ve PYD heyetleri, 2014 Duhok Anlaşması’nın idari, egemenlik ve savunma işbirliğini içeren şekilde, Kürt Birliği’nin sürdürülmesi için ilk aşamaya geçtiklerini teyit etti” denildi.

Açıklamada, “Her iki taraf da ortak siyasi vizyon üzerinde anlaştı ve yakın gelecekte kapsamlı bir anlaşma imzalamak üzere müzakere etmeye devam edeceklerini vurguladı” ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu açıklamada, ABD’nin bu ilk anlaşmayı daha fazla fikir birliği ve pratik işbirliğine dayalı önemli bir adım olarak değerlendirdiği ifade edilerek, “Bu, Suriye’deki Kürt halkına ve Suriye’nin tüm bileşenlerine fayda sağlıyor” denildi.

Öte yandan açıklamada, söz konusu anlaşmanın Suriye Kürtleri ile ABD arasındaki büyük siyasi koordinasyonun ilk önemli adımı olduğu vurgulanarak, “Ayrıca Esad rejimine karşı çıkan tüm Suriye taraflarıyla ittifak yapmak, BM’nin 2254 sayılı kararına barışçıl bir çözüm bulunmasına yardımcı olacaktır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, IŞİD’e karşı verilen mücadeleden de söz edildi.


570-050.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.