29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin6°C

ABD: BRUNSON'IN SERBEST BIRAKILMASINI BEKLİYORUZ

ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert, ABD'li Brunson hakkında 'Brunson'un serbest bırakılması iki ülke ilişkileri için önemli bir adım' açıklamasını yaptı.

ABD: Brunson'ın serbest bırakılmasını bekliyoruz

12 Ekim 2018 Cuma 03:18

ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert, Türkiye'de tutuklu bulunan ABD'li Brunson hakkında konuştu.

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'de tutuklu bulunan ABD'li Brunson hakkında, "Brunson'un serbest bırakılması iki ülke ilişkileri için önemli bir adım. Brunson'ın serbest bırakılmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, darbe girişiminin ardından tutuklanan ve Türkiye ile ABD arasında krize neden olan ABD’li papaz Andrew Brunson’ın serbest bırakılmasıyla ilgili iki ülke arasında bildiği bir anlaşma olmadığını söyledi.

Nauert, iddialara ilişkin “Brunson konusunda benim bildiğim bir anlaşma yok. Yarın Brunson’ın duruşması var. Hukuki süreç devam ediyor. Yakından takip ediyoruz, Brunson ve ailesine destek veriyoruz” diye konuştu.

Sözcü Türkiye’de tutuklu bulunan diğer Amerikan vatandaşı ve NASA çalışanı Serkan Gölge ile diplomatik misyonun Türk çalışanlarını da gündeme getirdi ve “Hepsinin durumunu yakından izliyoruz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.