28 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara17°C
  • İzmir20°C
  • Berlin21°C

ABD: BAYRAĞI BİZ ÇEKTİK, ASKERLERİMİZE ATEŞ AÇILDI

YPG kontrolündeki Tel Abyad kentine ABD bayrağı asılmasıyla ilgili isim vermeden bilgi veren bir Pentagon yetkilisi, bayrağın ABD özel kuvvet askerleri tarafından asıldığını; ardından askerlere ateş açıldığını söyledi.

ABD: Bayrağı biz çektik, askerlerimize ateş açıldı

17 Eylül 2016 Cumartesi 10:35

Hürriyet’ten Tolga Tanış’a konuşan bir Pentagon yetkilisi, bayrağın çekilmesinin ardından bilinmeyen bir kaynaktan ABD askerlerine ateş açıldığını söyledi. Başka bir Pentagon yetkilisi ise ateşin, sınırın Türkiye tarafından açıldığını belirtti.

Türkiye’nin isteğiyle IŞİD’e karşı hareket planlamak için bölgeye intikal ettiği gün yaşandığı vurgulanan olayla ilgili konuşan üst düzey ABD’li yetkili, YPG’nin kontrolündeki Tel Abyad’daki Amerikan askerlerinin sayılarına ve görevlerine ilişkin bir açıklama yapmadı; Cenevre Sözleşmesi gereği, bulundukları yeri belirtmek için bayrak çektiklerini söyledi.

Yetkili, “Bayrağın çekilmesinden sonra Amerikan özel kuvvetlerinin bulunduğu yere ateş açıldı. Herhangi bir yaralı yok. Şu anda askerler bölgede değiller” dedi.

Yetkili, ateşin hangi istikametten geldiğine açıklık getirmekten kaçındı. Ancak konuyla ilgili bilgi veren başka bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, ateşin Türkiye tarafından geldiğini belirtti. ABD’li yetkililer, olaya ilişkin Türk yetkililerle herhangi bir temas kurup kurmadıkları konusunda da yorum yapmadılar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.