02 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara15°C
  • İzmir21°C
  • Berlin23°C

ABD BASININDA BİN LADİN MANŞETLERİ

Usame Bin Ladin'in öldürülmesi, beklendiği gibi Amerikan gazeteleri tarafından manşetlerden duyuruldu

ABD basınında Bin Ladin manşetleri

02 Mayıs 2011 Pazartesi 20:04

Usame Bin Ladin'in öldürülmesi, beklendiği gibi Amerikan gazeteleri tarafından manşetlerden duyuruldu. New York Times gazetesinin birinci sayfasının gelişmenin ardından tamamen değiştirildiği aktarıldı. Daily News gazetesi ise tam 10 sayfayı gelişmenin ardından tamamen değiştirdiklerini belirtti.Gazetelerin hemen hemen büyük kısmı benzer manşetler atarken, Ladin'in beyaz sarıklı fotoğrafı da en çok kullanılan fotoğraf oldu. işte bazı gazeteler ve manşetleri:

Chicago Tribune gazetesi, Ladin'in ölümünü "ABD Ladin'i öldürdü" başlığıyla verirken, altbaşlık olarak "Obama: Adalet yerini buldu" ifadesini kullandı. Ana sayfa resminde ise Ladin'in beyaz sarıklı bir resmine yer verdi.

The Wall Street Journal gazetesi ise benzer bir başlıkla "Amerikan güçleri Ladin'i öldürdü" başlığını attı. Spotta Obama'nın açıklamasına yer veren gazete, Ladin'in yeşil ceketli bir resmine yer verdi.

28097

Los Angeles Times
gazetesi ise yine benzer bir başlık attı: "ABD Bin Ladin'i öldürdü." Gazete, birinci sayfasında Chicago Tribune ile aynı fotoğrafı kullandı.

Washington Post gazetesi de "Amerikan güçleri Ladin'i öldürdü; Obama: Adalet yerini buldu" başlığını kullandı. Manşette ise The Wall Street'te kullanılan Ladin fotoğrafı, Obama'nın fotoğrafı, Washington'daki kutlama fotoğrafları ve 11 Eylül fotoğrafına yer verildi.

Newsday adlı Amerikan gazetesi büyük boy Ladin resmi üzerine "Öldü" başlığını attı.

The Star Ledger gazetesi ise Obama'nın "Adalet yerini buldu" sözünü manşette kullandı. Ladin'in yine beyaz sarıklı resmine tam boy yer verdi.

New York Post gazetesi ise "Hakladık" başlığını attığı birinci sayfada Ladin'in aynı beyaz sarıklı fotoğrafını kullandı.

New York Times gazetesi ise manşette "Bin Ladin Pakistan'da Amerikan güçleri tarafından öldürüldü, Obama adaletin yerine geldiğini söyledi" başlığını kullandı. Manşet haberinde Ladin'in yeşil ceketli bir resmine yer veren gazete ayrıca Obama'dan, Washington'daki kutlamalardan ve 11 Eylül saldırılarından bir fotoğraf kullandı.

New York merkezli yerel Daily News gazetesi ise tam boy Ladin fotoğrafı üzerine "Cehennemde çürü" başlığını attı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.