02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara17°C
  • İzmir24°C
  • Berlin26°C

ABD: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ENGELLEMEK RAHATSIZ EDİCİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Özgür Gündem gazetesine destek veren Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in tutuklanmalarını eleştirdi.

ABD: Basın özgürlüğünü engellemek rahatsız edici

24 Haziran 2016 Cuma 17:31

Kirby, “Bu Türkiye’de meşru tartışma, ifade ve basın özgürlüğünü engellemek amacıyla yine devam ettiğini gördüğümüz rahatsız edici bir eğilim.” dedi.

Günlük basın toplantısında kendisine Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye temsilcisi Önderoğlu’nun tutuklanmasının sorulması üzerine Kirby, şu yanıtı verdi: “Dost ve müttefik bir ülke olarak Türk yetkililere çağrımızı yineliyoruz. Giriştikleri eylemlerin Anayasa’da yer alan ve aynı zamanda ifade özgürlüğünü de kapsayan evrensel, demokratik değerlere uymasına dikkat etmeliler.”

Demokratik toplumlarda eleştirel düşüncelerin susturulmaması, aksine cesaretlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan sözcü, sözlerine şöyle devam etti: “Toplum içinde farklı seslerin ifade edilmesi, bağımsız gazetecilerin iş ve eylemlerine izin verilmesinin demokrasileri daha zayıf değil, daha güçlü yaptığına inanıyoruz.”

64171.jpg

Gazeteci-yazar Ahmet Nesin, gazeteci Erol Önderoğlu ve akademisyen Prof. Şebnem Korur Fincancı, Özgür Gündem gazetesine verdikleri destek nedeniyle tutuklanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.