30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin13°C

ABD ADANA KONSOLUSU DAĞKAPI İFTAR ÇADIRINDA

ABD'nin Adana Konsolosu John Espinoza, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce Dağkapı Meydanı'nda kurulan iftar çadırında yemek dağıttı.

ABD Adana Konsolusu Dağkapı iftar çadırında

31 Temmuz 2013 Çarşamba 09:49

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce Dağkapı Meydanı'nda kurulan iftar çadırına gelen ABD'nin Adana Konsolosu John Espinoza ve Demirbaş önlük takıp, yemek dağıttı. Daha sonra vatandaşlarla yemek yiyen Espinoza ve Demirbaş aynı masada oturdukları gençlerle bir süre sohbet ettiler. 

Espinoza, burada yaptığı açıklamada, iftar yemeğine katkıları için Belediye Başkanı Demirbaş'a teşekkür ederek, Diyarbakır'da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. 

46881

Türkiye ile ABD arasındaki dostluğun bir örneğini Diyarbakır'da da gördüğünü kaydeden Espinoza, şöyle konuştu:

"İftar yemeğine katılmaktan büyük memnuniyet duydum. Bu, biz ve Diyarbakır halkı arasındaki güçlü bağın bir göstergesi oldu. Bizim de barış sürecinden büyük beklentimiz var. Çözüm sürecini tam olarak destekliyoruz. Bunun sonucunda Türkiye'de çok az şiddetin yaşandığını görüyoruz. Hepimizin sabırlı olması gerekir. Çözüm sürecinin çok başarılı olacağını düşünüyorum. Daha önce Fransa, Irak, Yunanistan, Afganistan'da iftar yemeklerine katıldım ancak bugünkü benim için çok özeldi. Burada gençlerle sohbet etme fırsatı buldum." 

46880

Belediye Başkanı Demirbaş da katkıları dolayısıyla Espinoza'ya teşekkür ederek, "Umarım barış süreci istediğimiz gibi sürer ve umutlarımız boşa çıkmaz. Biz dostlarımızdan hükümetin ve devletin adım atmasına yönelik destek sunmalarını istiyoruz. Bu umudu, barışı ve kardeşlik sürecini hiç kimsenin boşa çıkartmaya hakkı olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.