04 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara9°C
  • İzmir15°C
  • Berlin14°C

ABD 17 BİN IRAKLI MÜLTECİYİ KABUL EDECEK

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Eric Schwartz, ülkesinin gelecek yıl önemli sayıda Iraklı mülteciyi kabul edeceğini söyledi.

ABD 17 bin Iraklı mülteciyi kabul edecek

19 Kasım 2009 Perşembe 11:04

Schwartz, 2010 mali yılında en az 17 bin Iraklı'nın ABD'ye yerleştirileceğini tahmin ettiğini söyledi.

 Ülkesindeki çatışmalardan kaçan yüzbinlerce Iraklı mültecinin sığındığı Suriye'yi ziyaret eden Eric Schwartz, mültecilerin yeniden yerleştirilmesi konusundaki çabaları sürdüreceklerini, karşılarına çıkan en büyük sorunun bu Iraklılar'ın ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak olduğunu bildirdi.

Schwartz, 2010 mali yılında en az 17 bin Iraklı'nın ABD'ye yerleştirileceğini tahmin ettiğini, bu yıl 6 bini Suriye'de yaşayanlar olmak üzere yerleştirilenlerin 19 bini bulduğunu kaydetti.

ABD'nin 2009 mali yılında Iraklı mülteciler için 386 milyon dolar yardım ayırdığını hatırlata Schwartz, ayrıca Irak hükümetinin, Iraklı mültecilerin ülkelerine dönmelerine yardımcı olmak üzere daha fazla şey yapması gerektiğini dile getirdi.

Schwartz, Şam ziyareti kapsamında Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal El Mikdad ile de biraraya gelerek, Iraklı mültecilere yardım konusunu görüştü.

ABD'nin 2003'teki Irak müdahalesinden bu yana 4 milyonu aşkın Iraklı, evini terketmek zorunda kaldı. Önemli bir kısmı geri dönse de, halen çoğu Ürdün ve Suriye'de olmak üzere 1.5 milyon Iraklı yurtdışında bulunuyor

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.