25 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara19°C
  • İzmir20°C
  • Berlin3°C

ABD 14 PEŞMERGE TUGAYINI DONATIYOR

Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, ABD’nin, Peşmerge Güçleri’ne bağlı 14 tugayını donatma sürecinin başladığını söyledi.

ABD 14 Peşmerge tugayını donatıyor

28 Ocak 2020 Salı 16:20

Peşmerge Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Koalisyon Güçleri ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nin Peşmerge Güçleri’ni birleştirme çalışmalarının uygulamaya doğru gittiği belirtildi.

K24’e konuşan Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, ABD tarafından Peşmerge Güçleri’nin yeni silah ve askeri araçlarla donatıldığını ifade ederek, şimdiye kadar 109 zırhlı aracın bakanlığa ulaştığını belirtti.

Sürecin Peşmerge Güçleri’nin 14 ve 16’ıncı tugaylarına askeri araçlarının sevk edilmesiyle başladığını belirten Cemal Eminki, daha sonra diğer 12 tugaya araçların gönderileceğini söyledi.

Koalisyon Güçleri’nin Peşmerge Güçleri’ne yönelik eğitimin yeniden başlamasında da değinen Eminki, “Kısa bir süreliğine askeri eğitimler durdurulmuş, ama yeni eğitimler için Koalisyon ve Peşmerge Güçleri arasında toplantılar devam ediyor. Kısa bir zamanda eğitimler yeniden başlayacak” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Parlamentosu Peşmerge Komitesi Başkan Vekili Osman Sederi de, Uluslararası Koalisyon ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Peşmerge Güçleri’nin bir çatı altında birleşmesi için yaptıkları çalışmanın uygulama aşamasına geçtiğini belirtti.

IŞİD savaşından sonra Uluslararası Koalisyon ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Peşmerge Güçleri’nin birleştirmek için çalışmalar yürütüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.