20 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara11°C
  • İzmir14°C
  • Berlin5°C

AB, FIRAT’IN DOĞUSU İÇİN TÜRKİYE’Yİ UYARDI

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye'nin olası Suriye operasyonuna ilişkin “tek taraflı bir eylemden sakınması” uyarısında bulundu.

AB, Fırat’ın doğusu için Türkiye’yi uyardı

16 Aralık 2018 Pazar 12:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fırat’ın doğusuna operasyon düzenleneceği şeklindeki açıklamasının ardından Brüksel’den Ankara’ya uyarı geldi. 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, olası askeri operasyonun "endişe kaynağı” olduğunu belirtti. 

Türkiye'yi AB'nin önemli bir ortağı ve Suriye krizi nedeniyle bölgede "kritik düzeyde önemli bir aktör” olarak tanımlayan Mogherini, AB ile Türkiye'nin ortak amacının Suriye ve bölgede şiddeti durdurmak, terörü yenmek ve istikrarı sağlamak olduğunu aktardı. 

Mogherini, IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde kurulan uluslararası koalisyonun çabalarını baltalayacak "tek taraflı bir eylemden sakınması” konusunda beklentilerinin Türk makamlarından olduğunu ifade etti.  

"Bu kapsamda Türkiye ile Menbiç arasındaki yol haritasının ivedilikle uygulanması çok önemli” diyen Mogherini, Suriye'nin kuzeyinde her kesimce kabul edilebilir bir sonucun Türkiye'nin güvenlik endişelerini kapsarken, IŞİD'e karşı yürütülen operasyonların sekteye uğratılmaması gerektiğini söyledi. (DW)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.