29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır30°C
  • Ankara21°C
  • İzmir24°C
  • Berlin24°C

9 ASKER 'CASUSLUK'TAN TUTUKLANDI

‘Askeri casusluk ve şantaj’ soruşturması kapsamında savcılık tarafından ifadeleri alınan ve mahkemeye sevk edilen 13 subaydan 9'u tutuklandı.

9 asker 'casusluk'tan tutuklandı

28 Ekim 2010 Perşembe 09:19

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'şantaj ve askeri casusluk' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dokuz muvazzaf asker tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafından sorgulandıktan sonra tutuklanmaları talebiyle İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 13 muvazzaf askerin ifadesinin alınması tamamlandı.

Nöbetçi mahkeme, 13 muvazzaf askerden dokuzunun 'suç örgütü üyeliği', 'devletin güvenliğine ilişkin belgeleri yok etmek, tahrip etmek ve bunlar üzerinde sahtecilik yapmak', 'devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek' ve 'gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek' suçlamalarıyla tutuklanmalarına karar verirken, 4 muvazzaf askeri de serbest bıraktı.

Aynı soruşturma kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne önceki gün getirilen altı muvazzaf askerden ikisi savcılıktan, dördü de İstanbul Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden serbest bırakılmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.