19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara24°C
  • İzmir22°C
  • Berlin7°C

7 AVRUPA ÜLKESİ, TÜRKİYE'DEN YOLCU KABUL ETMEYECEK!

Omicron varyantı nedeniyle alınan karar doğrultusunda Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İzlanda, İsviçre, İtalya, Türkiye'den yolcu kabul edilmeyeceği açıklandı

7 Avrupa ülkesi, Türkiye'den yolcu kabul etmeyecek!

30 Aralık 2021 Perşembe 15:27

Dünyada etkili olmaya başlayan Omicron varyantı nedeniyle birçok ülkeye giriş prosedürü değişti. Bu kapsamda 7 Avrupa ülkesine Türk yolcu kabul edilmeyeceği açıklandı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Koronavirüs'ün Omicron varyantı nedeniyle ülkelere giriş tablosunu güncelledi. Yapılan güncelleme kapsamında başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bir çok ülkeye giriş şartları değiştirildi.

Omicron varyantı nedeniyle alınan karar doğrultusunda Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İzlanda, İsviçre, İtalya, Türkiye'den yolcu kabul edilmeyeceği açıklandı. Lüksemburg'a ise 31 Aralık'a kadar Türk yolcuların kabul edilmeyeceği ifade edildi.

Türkiye'den İsveç'e seyahat etmek isteyen yolcuların aşı kartı ibraz etmeleri durumunda ülkeye giriş sağlayabilecekleri ifade edildi.

Güncelleme kapsamında bazı ülkelere giriş şartlarında da değişiklik oldu. Bu bağlamda Türkiye'den Irak'a seyahat eden yolcular, 14 günlük karantina kurallarına uyacak. Bağdat, Necef, Basra'ya seyahat edecekler kişilere en geç 72 saat, Süleymaniye'ye seyahat edecekler kişilere ise en geç 48 saat önce alınmış PCR testi sonucu ibraz etme zorunluluğu getirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.