19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

56. MÜNİH GÜVENLİK KONFERANSI BUGÜN BAŞLIYOR

56’ıncı Münih Güvenlik Konferansı, 14-16 Şubat tarihleri arasında Almanya’da düzenlenecek.

56. Münih Güvenlik Konferansı bugün başlıyor

14 Şubat 2020 Cuma 13:57

Mesrur Barzani başkanlığında bir heyet dün 56’ıncı Münih Konferansı’na katılmak üzere Almanya’ya gitti.

Kürdistan Bölgesi Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 14-16 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan konferans sırasında Başbakan Barzani’nin dünya liderleri ile bir dizi görüşme gerçekleştireceği ifade edildi.

Mesrur Barzani, konferans hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Konferans sırasında farklı ülkelerin ldierleri ile görüçmelerimiz olacak. Peşmerge’nin teröre karşı mücadelesi ve ödediği bedelleri, devam eden terör tehdidini ve bu konuda uluslararası topluma dayanışmanın sürmesi gerektiği konularını görüşeceğiz” demişti.

56'ıncı Münih Güvenlik Konferansı'na 30 devlet ve hükümet başkanı ile 70 dışişleri ve savunma bakanlarının katılması bekleniyor.

Konferansa ABD'den Temsilciler Meclisinin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi'nin yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Facebook kurucusu ve Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg katılacak.

Konferansta dünyanın değişik bölgelerinde 27 farklı kriz, küresel ve bölgesel düzen ve batının geleceğininin yanı sıra iklim ve siber güvenlik konuları da tartışılacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.