02 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin17°C

50 GAZETECİ YENİ YILI CEZAEVİNDE KARŞILAYACAK

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu verilerine göre tutuklu gazeteci sayısı 50'yi aştı.

50 gazeteci yeni yılı cezaevinde karşılayacak

30 Aralık 2010 Perşembe 13:02

Türkiye genelinde 50'yi aşkın gazeteci yeni yılı cezaevlerinde karşılayacak. Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) Adalet Bakanlığı ile Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu ve diğer kaynaklardan elde ettiği verilere göre, Yürüyüş dergisine yapılan operasyonda da 7 kişi tutuklanınca tutuklu gazeteci sayısı 50'yi aştı.

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu yeni yılı cezaevlerinde karşılayan gazetecilere destek olmak amacıyla "yeni yıl kartı" göndereceğini açıkladı.

Platformdan yapılan açıklamada tutuklu gazeteci ve yazarların, aileleri ve yakınlarının, düşünce ve ifade özgürlüğüne, basın özgürlüğüne gönül verenlerin yeni yılını kutladıkları belirtilerek, "Tutuklu gazeteci ve yazarların bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını diliyoruz" denildi.

İktidarınmuhalif seslere tahammülü olmadığını belirten DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, "Yürüyüş dergisi helikopterli destekle çevik kuvvet ve özel harekât timlerince basıldı. Hükümetin, keyfi yetki kullanmaktan çekinmeyenlere karşı desteği olduğu sürece, TMY kaldırılmadığı sürece, Türkiye'de muhalefet hareketleri sürekli potansiyel suçlu olarak muamele görecek ve baskıların ardı arkası kesilmeyecektir" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.