19 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara12°C
  • İzmir21°C
  • Berlin13°C

3 MİT MENSUBUNA TUTUKLAMA

Islak andıcın ilk işaret fişeğinin atıldığı Erzincan'da gözaltına alınan 3 MİT personeli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı

3 MİT mensubuna tutuklama

08 Aralık 2009 Salı 11:39

ERZURUM

Erzincan'da gözaltına alınan, MİT Şube Başkanı'nın da aralarında bulunduğu 3 MİT personeli, polis sorgularının tamamlanmasının ardından mahkemeye çıkarıldı. Edinilen bilgiye göre, 'Ergenekon' soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan, MİT Erzincan Şube Başkanı Ş.D'nin de aralarında bulunduğu 3 MİT mensubu, dün sabah saatlerinde Erzincan Devlet Hastanesine getirilerek burada sağlık kontrolünden geçirildi. Çevik kuvvet ekiplerinin takviyesiyle hastane ve çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı.

3 ARAÇLA ERZURUM'A SEVK

Hastanede işlemleri tamamlanan 3 kişi, daha sonra Erzurum'a gönderildi. Erzurum Adliyesine 3 araçla getirilen MİT çalışanları, adliyenin garajından içeri alındı. Özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alınan 3 MİT mensubu daha sonra çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MİT: Onay vermedik

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığından yapılan açıklamada, Erzincan Bölge Müdürlüğü'nde gözaltına alınan personelin 'MİT Müsteşarı ve Başbakanın bilgisi ve onayı ile gözaltına alındığına dair yayınların gerçeği yansıtmadığı' bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.