03 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Berlin18°C

281 SOSYAL MEDYA HESABINA İNCELEME

İçişleri Bakanlığı son yedi günde 281 sosyal medya hesabının incelendiğini, bu hesapları kullandığı tespit edilen 146 kişiye soruşturma açıldığını açıkladı.

281 sosyal medya hesabına inceleme

27 Ağustos 2018 Pazartesi 11:49

İçişleri Bakanlığı, 20-27 Ağustos 2018 tarihleri arasında 281 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldığını, bu hesapları kullandığı tespit edilen 146 kişi hakkında da yasal işlem yapıldığını açıkladı.

Bakanlığın resmi internet sitesinden bugün yaptığı açıklamada, sosyal medya kullanıcılarına açılan soruşturmalarda şu suçlamalar yer aldı:

“Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren…”

Sosyal medya soruşturmaları

Emniyet Genel Müdürlüğü 12 Ağustos’ta, dolar kuru ile ilgili paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları da "ekonomik saldırılara hizmet eden mahiyette haber, yazılı ve görsel yayın, sosyal medya hesapları" hakkında aynı gün soruşturma başlattı.

Bakanlık, 26 Şubat’ta da Afrin harekatını sosyal medyadan eleştiren ve eleştirel etkinliklere katılan 845 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.