05 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara10°C
  • İzmir17°C
  • Berlin15°C

10 KASIM POLEMİĞİ KAVGA ÇIKARTTI

10 Kasım vesilesiyle yeniden gündeme gelen Atatürk ve Kemalizm tartışmaları CNN Türk ekranlarında adeta bir meydan savaşına neden oldu.

10 Kasım polemiği kavga çıkarttı

11 Kasım 2010 Perşembe 09:30

CNN Türk ekranları ateşli bir Atatürk polemiğine sahne oldu. Taraf yazarı Melih Altınok'la Cumhuriyet yazarı Bedri Baykam'ın birbirine girdiği tartışmada hakaretler ve suçlamalar havada uçuştu, Ahmet Hakan olan biteni izlemekle yetindi.

10 Kasım vesilesiyle yeniden gündeme gelen Atatürk ve Kemalizm tartışmaları CNN Türk ekranlarında adeta bir meydan savaşına neden oldu. Ahmet Hakan'ın modere ettiği Tarafsız Bölge'de ölümünün 72. yıldönümünde Atatürk tartışıldı. Taraf gazetesine dönük sert eleştiriler de yapıldı. Gazetenin milli bayramlardaki tavrını  sürdürerek 10 Kasım'a ilk sayfada yer vermemesi programda eleştiri konusu yapıldı. Taraf yazarı Melih Altınok ise gazetesinin tavrını savunurken yanında getirdiği Sözcü gazetesinin ilk sayfasını göstererek polemiği başlattı.



SÖZCÜ GAZETESİYLE DALGA GEÇTİ
Altınok, elinde tuttuğu Sözcü gazetesinin 10 Kasım baskısının ilk sayfasını göstererek, 'Buna gazetecilik mi diyeceğiz? Bu bir parodi, karikatür gibi' dedi. Taraf'ın Atatürk'e karşı eleştirel bir tavır alma hakkının da olduğunu hatırlatan Taraf yazarı 'Bu bir tercihtir, bizim için bir haber değeri de taşımıyor' dedi.

BEDRİ BAYKAM ÇILDIRDI, HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU!
Altınok'un Sözcü gazetesi üzerinden yaptığı eleştiriler stüdyoda tansiyonu bir anda yükseltti. Ulusalcı kimliğiyle bilinen Bedri Baykam ise Taraf yazarının eleştirilerine sert tepki gösterdi. 'Haddinizi aşıyorsunuz, hakaretin de bir limit var' Karşılıklı suçlama ve hakaretlerin havada uçuştuğu tartışmada taraflar birbirini 'provakatör' olarak itham etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.