06 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara15°C
  • İzmir22°C
  • Berlin18°C

10 İLDE ‘FUAT AVNİ’ OPERASYONU

Kamuoyunda “Fuat Avni” olarak da bilinen Twitter hesabının bulunmasına yönelik İstanbul, Ankara, Van, Mersin, Kocaeli, İzmir, Bursa, Rize, Amasya ve Hatay’da gerçekleştirilen operasyonda 28 şüpheli gözaltına alındı.

10 ilde ‘Fuat Avni’ operasyonu

22 Temmuz 2016 Cuma 20:02

Kamuoyunda “Fuat Avni” olarak da bilinen @fuatavni_f Twitter hesabının bulunmasına yönelik İstanbul merkezli 10 ilde operasyon yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Ankara, Van, Mersin, Kocaeli, İzmir, Bursa, Rize, Amasya ve Hatay’da tespit edilen bazı adreslere operasyonlar düzenledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yazılı açıklamasında şöyle dendi:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından 1,5 yıldır devam eden çalışmalar neticesinde 22.07.2016 günü İstanbul merkezli olarak Ankara, Van, Mersin, Kocaeli, İzmir, Bursa, Rize, Amasya ve Hatay illerinde; Sosyal Medya, Sanal Alem ve İnternet Medyasında FETÖ/PDY Terör Örgütünün amaçları doğrultusunda yayın ve propaganda faaliyetlerinde bulunan Rota Haber, Şubuo Haber, Aktif Haber, Haberdar, Merkür Haber internet siteleri yöneticilerine ve toplumda algı yaratmak, devlet büyüklerini küçük düşürmek, resmi devlet kurumlarını itibarsızlaştırmak ve darbeye zemin hazırlamak için örgütlü hareket eden FETÖ/PDY taraftarlarına yönelik operasyon düzenlenmiştir.

“Kamuoyunda Fuat Avni olarak da bilinen FETÖ/PDY Terör Örgütü mensubunun gerçek kimliğinin deşifresine yönelik yapılan operasyonda 28 şüpheli gözaltına alınmış olup ikamet ve işyerlerinde arama çalışmaları devam etmektedir. Gözaltına alınan şüpheliler FETÖ/PDY Terör Örgütüyle bağlantılı olarak ‘Sosyal Medya Üzerinde Anayasal Düzene Ve Düzenin İşleyişine Karşı Koymak Ve Darbeye Zemin Hazırlamak’ suçlarından adli makamlara sevk edilecektir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.