18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara23°C
  • İzmir20°C
  • Berlin11°C

YÜKSEKDAĞ’IN TUTUKLUĞUNA DEVAM KARARI

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında da tahliye edilmedi.

Yüksekdağ’ın tutukluğuna devam kararı

06 Aralık 2017 Çarşamba 19:51

Yargıtay tarafından parti üyeliği ve milletvekilliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşması Sincan Cezaevi Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Evrensel'de yer alan habere göre; HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Sincan Cezaevi Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Yüksekdağ, tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında da tahliye edilmedi. 

Yüksekdağ mahkemede yaptığı konuşmada, yargı iktidara gelenin silahına dönüştürülürse o memleketin geleceği olmayacağını söyledi. Adalet olmayan yerde çürümenin başlayacağını ifade eden Yüksekdağ, Türkiye'de hukuki ve ekonomik adaletsizliğin geldiği noktayla bir siyasi iktidarın sorumsuzluğu üzerinden dağılma çürüme noktasına gelindiğini dile getirdi. 

Duruşma öncesi çok sayıda partili otobüslerle cezaevi önüne geldi. Duruşmayı izlemek için gelen heyetler salona alınmadı. Öte yandan gazetecilerin duruşmaya girmesi engellenmek istenirken avukat ve milletvekillerinin mahkeme heyetiyle görüşmesinin ardından gazeteciler duruşma salonuna girebildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.