20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara16°C
  • İzmir19°C
  • Berlin8°C

YNK'Lİ ŞÊX MUSTAFA: BAFEL TALABANİ KÜRDİSTAN'A İHANET ETTİ

YNK Politbüro Üyesi ve Peşmerge Komutanı Şêx Cafer Mustafa, Bafil Talabani’nin Kürt halkına ihanet ettiğini, Irak güçleri ve Haşdi Şabi tarafından işgal edilen toprakların tümünün geri alınacağının sözünü verdi.

YNK'li Şêx Mustafa: Bafel Talabani Kürdistan'a ihanet etti

22 Ekim 2017 Pazar 11:33

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Politbüro Üyesi ve 70. Peşmerge Birliği Komutanı, Kuveyt’in Al Rai Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Şêx Mustafa, Kerkük’ten çekilmelerinin taktiksel olduğunu, Peşmergeleri korumak ve iç çatışmanın önüne geçmek için bunun yapıldığını ifade etti. İ

Şêx Mustafa, İran ve Türkiye’nin Kerkük’ü işgal etmesi için Irak güçlerine yeşil ışık yaktığını söyledi.

Açıklamasının devamında da Mustafa şunları söyledi: 

​“Irak askerleriyle Haşdi Şabi, Tahran öncülüğünde Kürdistan topraklarını işgal etti. Kerkük olayında etrafında küçük bir grup dışında kimsenin bulunmadığı Bafil Talabani ihanet etti. Bu yaşananlardan sonra biz de iç çatışmayı önlemek ve sorunları diyalog yoluyla çözmek için çaba sarf ettik. Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Peşmergenin birlikte hareket etmesi ve işgal edilen toprakların geri alınması emrini verdi. Kürtler, Irak ve Haşdi Şabi tarafından işgal edilmiş topraklarını geri almakta ısrarlılar. Halkımızın tüm topraklarını koruyacağız. Vatanımızı koruyacağız. Hiçbir tehdit karşısında geri durmayıp bu kararlılığımızı sürdüreceğiz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.