26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara22°C
  • İzmir17°C
  • Berlin6°C

WSJ: KÜRT DEĞİL ARAP GÜCÜ KURULACAK

Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt yapılanması ve askeri gücü kurmayı planladığı iddia edilen ABD'nin planlarına ilişkin yeni bir öngörü ortaya atıldı.

WSJ: Kürt değil Arap gücü kurulacak

17 Nisan 2018 Salı 12:35

The Wall Street Journal Gazetesi, ABD'nin, IŞİD'in bölgeden tamamen temizlenmesinin ardından kuzey Suriye'de Araplardan oluşan bir askeri birlik kurmayı planladığını yazdı.

ABD'nin bölgede şu an iki bin askeri bulunuyor ve Menbiç'te yoğunlaşan bu askeri varlığın yerine, Araplardan oluşan bir birliğin tahkim edileceği belirtildi.

ABD'li yetkililere dayandırılan haberde, yeni atanan Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un Mısırlı istihbarat yetkilisi Abbas Kamil ile görüştüğü ve Arap gücünün kurulması için desteğini istediği bilgisine yer verildi.

BBC tarafından WSJ'den aktarılan habere göre, Arap gücüne katkı için ABD Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) hem mali destek hem de asker talep etme niyetinde. 

Hatta bunun için sözkonusu ülkelerin yetkilileri ile temasa geçildi.

ABD'nin askerlerini Suriye'den çekmesi tartışılırken, Suriye'ye gerçekleştirilen saldırının ardından geri çekilmenin şimdilik ertelendiği ve Suriye'de kalınacağı açıklanmıştı. 

Gazeteye konuşan ABD'li yetkililer, IŞİD'in Suriye'de tamamen mağlup edilmesinin kolay bir süreç olmadığını ve bu bölgeye ABD askerlerinin yerine bir Arap gücünün konuşlanmasının önünde bazı engellerin bulunduğunu söyledi.

Bu sıkıntıların başında Suudi Arabistan ve BAE'nin halihazırda askeri olarak Yemen'de operasyon düzenliyor olmaları ve Mısır'ın da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetinin kontrolü altında olmayan bir bölgeyi savunma için güç gönderme konusunda isteksizliği geliyor. (Ahval)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.