28 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara18°C
  • İzmir22°C
  • Berlin9°C

WSJ: GÜLEN'İ İMRALI'YA KAÇIRMA PAZARLIĞI YAPILDI

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre, Flynn ve aynı ismi taşıyan oğlu Michael Flynn'e bu iş için ödenebilecek ücret 15 milyon doları bulabilecekti.

WSJ: Gülen'i İmralı'ya kaçırma pazarlığı yapıldı

10 Kasım 2017 Cuma 16:37

ABD'de, Rusya'nın son başkanlık seçimlerine müdahale edip etmediğini soruşturan özel yetkili savcı Robert Mueller'in, Fethullah Gülen'in kaçırılarak Türkiye hükümetine teslim edilmesi karşılığında eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ve oğluna milyonlarca dolar teklif edildiğine dair iddiaları da incelediği bildirildi.

Gazete haberini adları açıklanmayan, "soruşturmaya yakın kaynaklara" dayandırdı.

Habere göre, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) ajanları geçen yıl Aralık ayı ortalarında New York'ta "21" adlı bir kulüpte, Flynn ve Türkiye hükümetini temsil eden kişiler arasında Fethullah Gülen konusunun görüşüldüğü bir toplantıyla ilgili olarak en az 4 kişinin ifadesini aldı.

FBI'ın görüştüğü kişilerden biri, bu toplantıda Gülen'in kaçırılıp özel bir uçakla Türkiye'de, şu anda PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kalmakta olduğu İmralı adasındaki özel cezaevine nakledilmesi teklifinin tartışıldığını öne sürüyor.

Robert Mueller söz konusu soruşturmayı, ABD'de geçen yıl yapılan başkanlık seçimleri öncesi Donald Trump'ın kampanya danışmanları ile Rusya arasındaki ilişkiler hakkındaki incelemelerinin bir parçası olarak yürütüyor.

Mueller'in sözcüsü WSJ'deki haber ile ilgili olarak yorum yapmadı.

Gazete, görüş almaya çalıştığı Flynn ve oğlunun avukatlarının da yorum yapmaktan kaçındıklarını yazdı. (BBC Türkçe)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.