17 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Berlin4°C

TÜRKİYE’DEN RUSYA VE İRAN’A İDLİB ÇAĞRISI: ‘REJİM İLERLİYOR, DURDURUN’

Suriye Ordusu’nun İdlib’deki ilerleyişi sürerken Türkiye, Rusya ve İran’a bir çağrı daha yaptı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “İran ve Rusya sorumluluğunu yerine getirsin, Suriye rejimini durdursun” dedi.

Türkiye’den Rusya ve İran’a İdlib çağrısı: ‘Rejim ilerliyor, durdurun’

10 Ocak 2018 Çarşamba 15:04

Suriye Ordusu’nun, İdlib’in kırsal kesimlerinde ilerlemesi sürüyor.

Suriye Ordusu’nun ilerleyişine tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Rejim Nusra bahanesiyle ılımlı muhalifleri vuruyor” demiş, Rusya ve İran’a çağrı yapmıştı.

Çavuşoğlu bugün de AA’ya yaptığı açıklamada konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rejimin garantörünün İran ve Rusya olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "İhlallere bakıyorsunuz yüzde 95'i rejim veya rejimi destekleyen gruplar tarafından. Amaç ne? Bu süreçten faydalanarak rejimin ılımlı muhalefeti, sivilleri yok etmesi mi?" dedi.

Dışişleri Bakanı, “İran ve Rusya sorumluluklarını yerine getirmeli. Garantör olduysanız ki, oldular, rejimi durdursunlar. Bu, basit bir hava saldırısı da değil. Rejim ilerliyor İdlib içinde. Burada niyet farklı” diye konuştu.

“Eğer buradaki amaç bu saldırılarla bazı gönülsüz muhalif grupların Soçi’ye gitmesini sağlamaksa, o da ters teper” diye konuşan Çavuşoğlu, 29-30 Ocak’ta Soçi’de yapılacak görüşmelerden sonuç alınması için çatışmaların durması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.