25 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara22°C
  • İzmir22°C
  • Berlin5°C

TRUMP'TAN SUUDİ ARABİSTAN OPERASYONUNA TAM DESTEK

Suudi Arabistan'daki yolsuzluk tasfiyelerine ABD'den destek geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan "Kral Salman ve Suudi Arabistan veliaht prensine büyük güven duyuyorum, tam olarak ne yaptıklarını biliyorlar" mesajını yazdı.

Trump'tan Suudi Arabistan operasyonuna tam destek

07 Kasım 2017 Salı 10:35

Trump, Suudi Arabistan’da Kraliyet Ailesi’nden onlarca ismin, bakanın ve işadamının gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonuna açık destek verdi. Trump, müstakbel kral Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın iktidarını güçlendirme hamlesi olarak da görülen gözaltıları Twitter’dan değerlendirdi.

400-014.jpgABD Başkanı, “Kral Salman ve Suudi Arabistan veliaht prensine büyük güven duyuyorum, tam olarak ne yaptıklarını biliyorlar…” mesajını paylaştı. Trump, gözaltındaki isimlerin bazılarının ‘ülkelerini yıllardır hortumladığını’ da yazdı.


DAMADIN ZİYARETİ SPEKÜLASYON SEBEBİ

Trump’ın üst düzey danışmanlarından biri olan damadı Jared Kushner’in de kısa süre önce Suudi Arabistan’ı ziyaret etmiş olması spekülasyonlar yaratmış durumda. Veliaht prensle yakın olduğu bilinen Kushner’in, yolsuzluk tasfiyelerinden haberdar olduğu dedikodularına yol açtı. Beyaz Saray, söz konusu ziyaretin Filistin-İsrail barışıyla ilgili olduğunu savunmuştu.

Donald Trump yönetiminde, ABD’nin Suudi Arabistan’la Barack Obama yönetimine kıyasla ilişkileri dikkat çekici biçimde yakınlaşmış durumda. Trump Riyad’ı ziyaret etmiş, iki ülke arasında milyarlarca dolarlık silah anlaşmaları yapılmıştı. Yorumculara göre bu yakınlaşmanın arkasında Suudi Arabistan’ın bölgesel rakibi olan, Trump’ın da husumetini saklamadığı İran’a karşı daha saldırgan politikalar belirleme hedefi bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.