18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara23°C
  • İzmir20°C
  • Berlin11°C

TRUMP, KUDÜS'Ü İSRAİL'İN BAŞKENTİ OLARAK TANIDI

ABD Başkanı Donald Trump Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve ABD büyükelçiliğinin bu kente taşınması sürecini başlatma kararını açıkladı.

Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdı

06 Aralık 2017 Çarşamba 21:21

Bu kararın ABD’nin onlarca yıldır izlediği politikayı tersine çevireceği ve Ortadoğu’da yeni şiddet dalgasına yol açma tehlikesi yaratacağı belirtiliyor.

Trump şunları söyledi:

ABD, Ortadoğu’daki barış sürecine derinden bağlıdır. Açıklamam İsrail ile Filistin arasındaki çatışmadan ibaretti. 20 yıldan sonra İsrail ile Filistin arasında sürdürebilir barıştan söz etmek mümkün değil. Ben artık zamanı geldi diyorum. Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımanın zamanı geldi. İsrail’in birçok hükümet kurumu bu şehirdedir.

Bugün verdiğimiz kararla Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyoruz. Büyükelçiliği Kudüs’e taşıma talimatı veriyorum. Bu karar, hiçbir şekilde bizim buradaki kalıcı bir barış anlaşmasına bağlılığımızda değişiklik olduğu anlamına gelmemektedir. Kutsal kent insanlığı bir araya getireceğine inanıyorum. Barış ona ulaşmak isteyenlerin uzağında değildir. Bölge liderlerinden şunu istiyorum: Barış için bize katılmaları için çağrıda bulunuyorum.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.