23 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara14°C
  • İzmir21°C
  • Berlin3°C

TEV-DEM: AFRİN’DEN ÇEKİLSEK DE TÜRKİYE VAZGEÇMEZ

TEV-DEM Yürütme Konseyi Üyesi Aldar Xelil, “YPG, Afrin’den çekilse bile Türkiye’nin planında bir değişiklik olmayacak” diyerek, direnmekten başka yollarının olmadığını söyledi.

TEV-DEM: Afrin’den çekilsek de Türkiye vazgeçmez

12 Mart 2018 Pazartesi 11:29

Türkiye’nin ÖSO güçleriyle Afrin’e karşı yürüttüğü operasyonun durması için YPG’nin Afrin’den çekilmesi tartışmaları hakkında Kurdistan24’e açıklamalarda bulunan Aldar Xelil, “Türkiye ve ÖSO’nun amacı Afrin’i Kürtsüzleştirmek ve diğer bazı unsurları o bölgeye yerleştirmektir.” dedi.

Kurdistan24'e açıklamalarda bulunan Aldar Xelil, YPG’nin Afrin’den çekilmesi tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Türkiye, Afrin’i alarak Halep İdlib ve sonra da Menbic ve Cezire bölgesini, ardından da Musul ve Kerkük’ü ele geçirme planı yapmıştır. YPG’nin Afrin’den çekilmesi, Türkiye’nin bu planını değiştirmeyecektir. Dolayısıyla bize direnmek dışında bir yol kalmamıştır.”

Türkiye’nin Minbiç meselesinde ABD ile anlaşmaya vardığı yönündeki açıklamalara da değinen Aldar Xelil, o konuda bir anlaşmanın olduğunu düşünmediklerini, böyle bir anlaşmanın IŞİD’in yeniden güç kazanmasına yol açabileceğini söyledi.

670-224.jpg

AFRİN’E GEÇEN ŞAM’A BAĞLI MİLİSLERİN HEPSİ ÖLDÜRÜLDÜ

ABD ile ittifaklarının IŞİD’e karşı mücadele çerçevesinde olduğunu belirten Xelil, ABD ve Rusya gibi büyük güçlerin menfaatleri için politika yürüttüklerini belirtti.

Afrin’e geçen Şam’a bağlı Şe’bi milislerinin tümünün Türkiye’nin hava saldırılarında hayatlarını kaybettikleri bilgisini de veren Aldar Xelil şunları söyledi:

“Aslında Rusya, Türkiye üzerinden bize saldırıyor. Rusya’nın amacı Afrin’le birlikte İdlib, Cerablus ve Suriye’nin diğer bazı bölgelerini Türkiye’ye vermek istiyor.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.