19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara12°C
  • İzmir14°C
  • Berlin7°C

SUUDİ ARABİSTAN BERLİN BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇAĞIRDI

Alman Dışişleri Bakanı Gabriel'in Suudi Arabistan'a dair sözlerinin ardından diplomatik gerginlik yaşanıyor. Gabriel'in Suudileri "maceracılık"la suçlayan demecinin ardından Riyad, Berlin'deki büyükelçisini geri çağırdı.

Suudi Arabistan Berlin büyükelçisini geri çağırdı

18 Kasım 2017 Cumartesi 20:25

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Suudi dış politikasını "maceracılık" nitelemesi yaparak eleştirmesi üzerine Riyad, Berlin büyükelçisini "istişarelerde bulunmak üzere" geri çağırdı. Alman Dışişleri Bakanlığı da buna karşılık vererek benimsedikleri tutumu savundu.

Suudi Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gabriel'in sözlerinin "haddini aştığı ve gayri meşru olduğu" belirtilerek Riyad yönetiminin ülkedeki Alman büyükelçiye de protesto notası vereceği belirtildi.

Bunun üzerine Alman Dışişleri Bakanlığı yapılan açıklamadaysa, "Mevcut durum çerçevesinde bölgedeki istikrar konusunda büyük bir endişeye sahibiz ve tüm taraflara gerilimin azaltılması çağrısı yapıyoruz. Bunu açık bir biçimde dile getirmek, yakın uluslararası ortaklar arasında mümkün ve doğaldır" dendi.

Bakanlık, "verilen mesajın bölgedeki tüm aktörleri hedef aldığını" da kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.