19 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara22°C
  • İzmir23°C
  • Berlin7°C

SURİYE: TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI SALDIRIRSA DÜŞÜRMEYE HAZIRIZ

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Afrin operasyonunun ertelenmeyeceği yönündeki açıklamasından birkaç saat sonra Suriye Dışişleri "Türk uçakları bir saldırı başlatırsa, Suriye'nin hava savunma sistemleri yok etmeye hazır" dedi.

Suriye: Türk savaş uçakları saldırırsa düşürmeye hazırız

18 Ocak 2018 Perşembe 15:24

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Hava sahasını kullanmak için Rusya ve İran ile temas halindeyiz" açıklamasından birkaç saat sonra Suriye'den de açıklama geldi.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, 'Türkiye'nin Afrin'e karşı herhangi bir saldırısının saldırganlık olarak değerlendirileceği'ni kaydetti. 

Suriye Dışişleri Bakanlığı, "Eğer Türk uçakları bir saldırı başlatırsa, Suriye'nin hava savunma sistemlerinin herhangi bir Türk hava hedefini yok etmeye hazır olduğu" ifadelerini kullandı.

Mikdat bugün Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında basın mensuplarına okuduğu beyanda; Türkiye rejiminin Afrin Bölgesinde herhangi bir operasyon başlatması halinde bunun, Türkiye ordusu tarafından Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarının egemenliğine ihlal ve saldırı teşkil edeceğini kaydetti.

"Gezintide olduklarını düşünmesinler"

Mikdat bunun da uluslar arası kanun ve kararlara tamamen açık bir ihlal teşkil edeceğine dikkat çekerken, Türkiye'nin söz konusu kanun ve kararları bildiklerini söyledi. 

Mikdat, Suriye Resmi Ajansı SANA'daki bilgiye göre de Suriye hava güçlerinin tam gücünü geri kazandığını ve Suriye hava sahasında herhangi bir Türk hedefi yok etmeye hazır olduğunu belirtti. Bunun da "Suriye'ye herhangi bir saldırıda bulunacak ya da Suriye hava sahasını ihlal edecek Türk hava güçlerinin kendilerini gezintide oldukları düşüncesine kapılmamaları gerektiğini" ifadelerini kullandı. 

Bakan Yardımcısı Mikdat, Afrin dahil olmak üzere "Suriye'nin kuzeyi ve kuzey doğusunun ezelden beri her daim Suriyeli Arap toprakları olduğunu ve öyle kalacağını" söylerken, "Bu Türkler dahil tüm taraflarca iyi bir şekilde anlaşılmalı" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.