20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

'SURİYE GÜÇLERİ AFRİN'E GİRDİ'

ANHA ve Reuters, Suriye ordusuna bağlı halk savunma birliklerinin Afrin’e geçtiğini duyurdu. Haberi YPG Sözcüsü Sputnik'e teyit etti.

'Suriye güçleri Afrin'e girdi'

20 Şubat 2018 Salı 18:04

Suriye rejimine bağlı güçlerin Afrin’e girdiği bildirildi. ANHA, Suriye ordusuna bağlı halk savunma birliklerinin bölgeye geçtiğini duyurdu.

Benzer bir haberi Reuters da geçti. Reuters'ın haberinde, Suriye rejimine bağlı güçlerin Halep üzerinden bölgeye girmeye başladığı duyuruldu. 

YPG'nin Afrin Sözcüsü Brusk Haseke de Sputnik'e Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e girdiğini teyit etti.

Dün Suriye resmi televiyonu Suriye rejimine bağlı güçlerin Afrin’e geçeceğini duyurmuş, hafta sonu da benzer bir haberi Reuters aboneleri ile paylaşmıştı.

Ankara’dan bu yöndeki haberlere tepki gelmiş, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Suriye ordusunun Afrin’e girmesinin sonuçları olur” dediği bildirilmişti.

YPG'nin Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, Sputnik'e Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e girdiğini teyit etti.

SURİYE DEVLET TELEVİZYONU GİRİŞ GÖRÜNTÜLERİNİ YAYIMLADI

Suriye devlet televizyonu El İhbariye, hükümete bağlı ağır silahlı milis güçlerin yüzlerce üyesinin Afrin'e girişinin görüntülerini yayımladı.

'YPG'NİN YANINDA TÜRK ASKERİ VE ÖSO'YA KARŞI SAVAŞMAK İÇİN'

Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e girdiğini duyuran YPG Sözcüsü Haseke, şunları söyledi: "Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e girdiği iddiaları doğrudur. Suriye hükümetine bağlı askeri güç, YPG'nin yanında Türk askeri ve ÖSO'ya karşı savaşmak için bugün Afrin'e geldi. Afrin halkına yardım etmek ve savunmak için girdiler. Ne kadar birliğin girdiği konusunda rakam veremeyiz. Bu askeri meseledir."

6702-345.jpg


 "TSK konvoyun güzergahını bombalıyor"

Öte yandan TSK'ya ait jetlerin ‘Suriye halk savunma birlikleri’ konvoyunu Afrin'e giriş güzergahında bombaladığı bildirildi. Bombalardan yükselen dumanlar Al Mayadeen canlı yayınına da yansıdı. Bölgeden yayın yapan muhabir, TSK jetlerinin bombardımana geçtiğini söyledi. 

Öte yandan yine Al Mayadeen, TSK'ya ait Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA), konvoyun geçtiği bölgeye attığı bombaya ait olduğu iddia edilen görüntüleri paylaştı. 

6703-040.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.