11 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir15°C
  • Berlin12°C

SÖZCÜ GAZETESİNE OPERASYON

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay’ın da aralarında olduğu dört kişi hakkında "Fethullahçı Terör Örgütü adına suç işledikleri" iddiasıyla operasyon başlatıldı.

Sözcü gazetesine operasyon

19 Mayıs 2017 Cuma 13:26

Sabah gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve Ege Bölge Muhabiri Gökmen Ulu hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "Cumhurbaşkanı'na fiili saldırıyı kolaylaştırmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyanı kolaylaştırmak" gibi suçlardan gözaltı kararı çıkarıldı.

Sadece Olgun gözaltında

Deutsche Welle Türkçe’ye konuşan Sözcü gazetesinin avukatı İsmail Yılmaz, adı geçen kişiler hakkında İstanbul 7'nci Sulh Ceza Nöbetçi Hâkimliği tarafından arama ve el koyma kararı olduğunu ancak kararda bir gözaltı ibaresi bulunmadığını söyledi. Sadece evlerde arama ve bilgisayar verilerine el koyma kararı olduğunu belirten Yılmaz, Akbay’ın evinden bir iPad alındığını, Yonca Kaleli ve Mediha Olgun’un evlernden ise hiçbir şey alınmadığını, Gökmen Ulu’nun evinde herhangi bir arama yapılmadığını söyledi.

Avukat Yılmaz, Olgun'un ise gözaltı kararı olmadığı halde gözaltına alındığını belirtti. Yılmaz, savcılığın ek bir karar vererek Olgun'u gözaltına aldırmış olabileceğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Sözcü'nün yurt dışında olan sahibi Burak Akbay'la ilgili DHA'ya yaptığı açıklamada, "Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor" dedi.

15 Temmuz'daki haber gerekçe gösterildi

Sözcü'ye yönelik operasyonun gazetenin internet sitesinde 15 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan bir haber nedeniyle yapıldığı öğrenildi.

Gökmen Ulu imzalı "SÖZCÜ Erdoğan'ı buldu” başlıklı haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilde olduğuna yer verilmişti. Türkiye'de aynı gün akşam saatlerinde bir grup asker tarafından darbe girişimi yapılmış, Marmaris'teki Grand Yazıcı isimli otel askerler tarafından basılmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.