24 Nisan 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara24°C
  • İzmir22°C
  • Berlin8°C

SERBEST BIRAKILAN FRANSIZ GAZETECİ ÜLKESİNE DÖNDÜ

Türkiye'de yedi hafta gözaltında tutulduktan sonra serbest kalan Fransız gazeteci Loup Bureau Paris'e döndü. Bureau, "yorgun ancak rahatlamış" olduğunu söyledi.

Serbest bırakılan Fransız gazeteci ülkesine döndü

17 Eylül 2017 Pazar 16:05

Türkiye'de yedi haftadır gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılan Fransız gazeteci Loup Bureau Paris'e döndü.

27 yaşındaki Bureau'yu Charles de Gaulle havalimanında ailesi ve Fransız Kültür Bakanı Françoise Nyssen karşıladı.

Terör örgütü üyeliği suçlaması ile karşı karşıya kalan Fransız gazeteci, havalimanında yaptığı açıklamada "yorgun ancak rahatlamış" olduğunu söyledi. Bureau, "Fiziksek olarak kötü muamele görmedim. Tehdit ve gözdağı verme vardı" dedi.

Bureau'nun özgürlüğüne kavuşması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bizzat iletişime geçen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da Fransız gazeteciyi telefonla aradı.

Bureau, havalimanında yaptığı açıklamada, Macron'un devreye girmesinin ardından kendisine yönelik tavrın değiştiğini de söyledi. Bureau, "Gardiyanlar benim terörist olmadığımı, hakkımdaki suçlamaların doğru olmadığını anlamaya başladı" diye konuştu.

Bureau, Fransız Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın Ankara'ya yaptığı ziyaretten bir gün sonra serbest bırakıldı. Le Drian bu ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

Bureau, Irak üzerinden Türkiye'ye giriş yaparken temmuz ayında Habur Sınır Kapısı'nda gözaltına alınmıştı. Fransız gazetecinin üzerinden Halk Koruma Birlikleri (YPG) ile ilgili yaptığı bir haberin yazılı ve görsel malzemeleri çıkmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.