25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır29°C
  • Ankara28°C
  • İzmir24°C
  • Berlin11°C

SEBAHAT TUNCEL'E 2 YIL 3 AY HAPİS

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’e, Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nce, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet iddiasıyla 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Sebahat Tuncel'e 2 yıl 3 ay hapis

04 Ocak 2018 Perşembe 16:06

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’in 16 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından bir mahkumiyet kararı da DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel için çıktı.

Başka davalar nedeniyle halen tutuklu olan Tuncel, 20 Mart 2012’de Kocaeli’deki Newroz kutlamasına katıldığı gerekçesiyle de yargılanıyordu. Bugün kararını açıklayan Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten 2 yıl 3 ay hapis cezasına hükmetti.

Görülen karar duruşmasında Tuncel’in avukatı Nuri Tan savunmasında, toplantı ve gösteri yürüyüşünün anayasal bir hak olduğunu hatırlattı. Tan, “Müvekkilim gösteriye katılımcı konumdadır. Düzenleyen veya yöneten değildir. Şiddeti çağrıştırmayan ve yasa dışı slogan atılmayan bu eylemde suçun unsurları oluşmamıştır” diyerek beraat talep etti.

Talebi reddeden mahkeme Tuncel’e 2 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme kararını, “Suçun işleniş biçimi ve sanığın suç kastının yoğunluğu” ile gerekçelendirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.