19 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara23°C
  • İzmir23°C
  • Berlin6°C

ŞAMİL TAYYAR: 'ERDOĞAN'A GERÇEK AKTARILMIYOR'

Şamil Tayyar, Erdoğan'a gerçeklerin aktarılmadığını iddia eti. Tayyar, Dişli kararı için de 'mesaj" dedi.

Şamil Tayyar: 'Erdoğan'a gerçek aktarılmıyor'

01 Haziran 2017 Perşembe 19:50

Tayyar, bir televizyon kanalında yaptığı değerlendirmede, Erdoğan’a da gerçek bilgilerin aktarılmadığını iddia ederken şunları söyledi: “15 Temmuz gecesini evde koltuğunda geçirenler bugün ahkam kesiyor. Türkiye’nin her yerinde görülen çatı davalarında bir problem var. FETÖ borsası var! Kimi savcı, hakim, avukatlar bu süreci rant sürecine dönüştürüp para kazandı. Cumhurbaşkanımıza yargının iç yüzüyle alakalı gerçek bilgiler aktarılmıyor.”

‘KILIÇDAROĞLU’NUN FETÖ’DEN KURTARILMASI GEREKİYOR’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün elinde olduğunu da ileri süren Tayyar, “Şu an Kılıçdaroğlu FETÖ’ye rehin. FETÖ ile mücadele ederken bir taraftan da Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’den kurtarılması gerekiyor. Kılıçdaroğlu FETÖ argümanları üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor” dedi.

‘DİŞLİ’NİN YÖNETİMDEN ÇIKARILMASI MESAJ’

Tayyar Tayyar, Darbe girişimi nedeniyle tutuklanan Mehmet Dişli’nin kardeşi AK Parti Milletvekili Şaban Dişli’nin parti yönetiminin dışında kalmasını mesaj olarak değerlendirilmesi gerektiğini de söyledi. Tayyar, “A takımı diye kategorik yaklaşım doğru değil. Ak Parti’de ’Recep Tayyip Erdoğan ve diğerleri’ var. Bu değişiklikteki tek mesaj Şaban Dişli’nin dışarıda kalmasıdır. Şaban Dişli’nin gidişinin kardeşiyle alakalı bir sebebi var. Ancak diğer isimler açısından siyasi bir mesaj yok.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.