29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır7°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Berlin9°C

RUSYA: KÜRDİSTAN HALKININ İSTEKLERİNİ ANLIYORUZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’da Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile görüşmesinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Rusya: Kürdistan halkının isteklerini anlıyoruz

23 Ekim 2017 Pazartesi 14:59

Erbil konsolosluğunu kapatmayacaklarını vurgulayan Lavrov, Rusya’nın Irak’ın toprak bütünlüğüne bağlı olduğunu yineledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’da Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Bağdat ile Hewler arasındaki bütün sorunların diyalogla çözülmesi gerektiğini söyledi.

Rusya’nın, Irak’ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu yineleyen Lavrov, “Bir kez daha Irak toprak egemenliğinden yana olduğumuzu söylüyoruz, fakat oluşan sorunların da ulusal bir diyalog ve bütün dini, siyasi ve diğer azınlıkların da katılımıyla çözülmesinin önemini vurguluyoruz” diye konuştu.

Lavrov, Rusya’nın referandum konusundaki tavrı ve Federal Kürdistan ile ekonomik ilişkileri hakkındaki bir soruya da “Kürdistan halkının isteklerini anlıyoruz, Kürdistan’ın bölgedeki durumu görerek sorunları Irak ile diyalog yoluyla çözülmesinin daha iyi olacağı inancındayız. Erbil ve diğer Irak taraflarıyla ekonomik ilişkilerimiz devam ediyor. Irak’ın diğer kesimleri gibi Kürdistan Bölgesi’yle ekonomik bağları sürdüreceğiz” şeklinde yanıt verdi.

Rus bakan, Erbil’deki Rusya başkonsolosluğunu kapatacakları iddiasını da yalanladı. Lavrov, Rusya Konsolosluğu’nun Erbil’de çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi de basın toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasada Kürtlerin, kendileri için özel bir bölge oluşturma hakkının olduğunu ancak Kürtlerin Irak'tan ayrılma hakkının bulunmadığını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.