18 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara21°C
  • İzmir20°C
  • Berlin9°C

RUS BASINI (24 NİSAN 2010)

Rus basınında Karadeniz filosunun süresinin uzatılması gündemdeki yerini koruyor

Rus Basını (24 Nisan 2010)

24 Nisan 2010 Cumartesi 10:38

Moskovskiy Komsomoleç

Rus halkının “yaşam süresi” artırıldı/ Rusya bakanlar kurulunda sunulan rakamlara göre Rusya’da her yıl doğan çocukların sayısı 100 bin artmakta.

Kommersant

Anna Politkovski davasının zararları/ Anna Politkovski davasında yedi aydan fazla göz altında ve sonunda suçsuz olduğu anlaşılan Aleksey Maihalçik tazminat talep etti.

Nezavisimaya Gazeta

Rus ordusunun durumu rahatsızlık vermekte/ Ordu içerisinde son birkaç yıl içerisinde yapaılan reformlar generallerin yanı sıra Rus aydınlarını da rahatsız etmeğe başladı.

Komsomolskaya Pravda

Rusya’nın Kırım inadı/ Gazetenin yazarı Aleksey Ovçinnikov Kara Deniz filosu ve Kırım’da bulunan askeri üssün Rusya açısından önemini analiz etti.

Pravda

Türk Ermeni düşmanlığının sonu gelecek mi?/ Rus uzman Sergey Demidenko bu konuda olumsuz bir açıklama yaparak kısa ve orta vadede iki ulusun yakınlaşmasının imkansız olduğunu savundu.

Moldova’nin tazminat talebi/ SSCB işgali dolayısıyla Rusya’dan tazminat talep eden ülkeler içerisinde Moldova’da yer alacak. Resmi Kişinyov 28 milyar dolarlık tazminat talep edecek.

Vremya Novostey

Gazprom’un geliri artacak/ Rusya ve Ukrayna devlet başkanları arasında yapılan anlaşmağa göre doğalgaz fiyatlarında indirim yapılsa da Rus Gazprom şirketinin milyarlarca dolar kazanacağı öne sürüldü.

Novaya Gazeta

Savaş devam ediyor/ Rusya ve Gürcistan vatandaşları Avrupa insan hakları mahkemesine binlerce şikayet dilekçesi gönderdi.

Gorbaçov ile söyleşi yapıldı/ SSCB’nin son devlet başkanı Mihail Gorbaçov metro saldırısını ve son yaşanan olayları analiz etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.