19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Berlin8°C

REUTERS: 'SURİYE ORDUSU AFRİN'E GİRECEK'

Reuters Haber Ajansı, YPG ile Suriye yönetiminin, Türkiye'nin Afrin Harekatı'nı durdurmak için anlaşma sağladığını iddia etti.

Reuters: 'Suriye Ordusu Afrin'e girecek'

18 Şubat 2018 Pazar 23:13

Reuters’e konuşan Suriyeli bir Kürt yetkili, PYD/YPG ile Şam rejimi arasında Suriye ordusunun Afrin’e girmesi konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu.

Ajansın “Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin denetimindeki bölgelere danışmanlık” verdiğini söylediği Badran Jia Kurd, Suriye ordu birliklerinin sınırda mevzileneceğini ve bir ila iki gün içinde Afrin’e girebileceğini belirtiyor.

Jia Kurd Reuters’e, Şam ile varılan anlaşmanın askeri içerik taşıdığını, henüz siyasi konularda düzenleme yapılmadığını kaydetti: “Bölgedeki siyasi ve idari meseleler konusunda Şam ile daha sonraki aşamalarda doğrudan müzakerelerle anlaşma yapılacak.”

Kürt danışman, Şam ile varıldığını ileri sürdüğü anlaşmaya muhalefet edenlerin de olduğunu dolayısıyla yürürlüğe girmesinin engellenmek istenebileceğini de sözlerine ekledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a yakınlığıyla bilinen Lübnan merkezli Al Masdar News sitesi de haberinde, hükümet güçlerinin yarın Afrin’e gireceği iddiasına yer verdi.

Rûdaw televizyonunun canlı yayınına dün telefonla bağlanan YPG Basın Danışmanı Rezan Hıdo, “Suriye hükümeti ile diyalog halindeyiz. Görüşmelerden bir sonuç çıkması halinde ortak bir açıklamayla duyuracağız” ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.