29 Mart 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara14°C
  • İzmir17°C
  • Berlin7°C

REUTERS: ESAD AFRİN'DE GİZLİCE KÜRTLERİ DESTEKLİYOR

İngiliz Reuters haber ajansı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Afrin’de 'Türkiye’ye karşı Suriyeli Kürtlere dolaylı olarak yardım ettiğini' yazdı.

Reuters: Esad Afrin'de gizlice Kürtleri destekliyor

12 Şubat 2018 Pazartesi 22:37

İngiliz Reuters haber ajansı, Suriye hükümeti ve YPG’ye yakın kaynaklardan derlediği analiz haberinde, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Afrin’de “Türkiye’ye karşı Suriyeli Kürtlere dolaylı olarak yardım ettiğini” yazdı.

Haberde, “Hükümet yanlısı güçler ve Kürtlerin öncülüğündeki birlikler, Suriye’nin diğer bölgelerinde ve Şam’da birbirleriyle savaştılar. Şam yönetimi Kürtlerin özerklik taleplerine karşı çıktı. Ama Afrin’de ortak bir düşmanları ve Türkiye’nin ilerleyişini durdurmak için ortak çıkarları var” dendi.

Ajansa konuşan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Sözcüsü Kino Gabriel de “Afrin’e takviye kuvvet göndermenin farklı yolları var ama asıl temel yol, rejim birliklerinden geçiyor. Afrin’e takviye ulaştırılması için her iki taraf arasında mutabakat var” dedi. 

Uluslararası Kriz Grubunun Üst Düzey Suriye Analisti Noah Bonsey ise “Rejim, Fırat Nehri’nin doğusuna saldırırken bir yandan da YPG’nin Afrin’e geçişine izin verdi. Bunun aralarındaki ilişkinin iyi olduğuna işaret ettiğini düşünüyorum” yorumunu yaptı.

Ancak Bonsey, “Suriye’nin kuzeydoğusunun geleceğinin ne olacağına ilişkin hâlâ YPG ile rejim arasında önemli görüş ayrılıkları var” diye de ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.