28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara22°C
  • İzmir26°C
  • Berlin15°C

'REFERANDUM SONUÇLARINI ANCAK KÜRDİSTAN HALKI İPTAL EDEBİLİR'

PDK Politbüro üyesi Hêmin Hewramî, Federal Kürdistan'ın bağımsızlık referandumunu ancak Kürdistan halkının iptal edebileceğini söyledi.

'Referandum sonuçlarını ancak Kürdistan halkı iptal edebilir'

20 Şubat 2018 Salı 14:10

Başkan Barzani’nin eski danışmanı ve PDK Politbüro üyesi Hêmin Hewramî, Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleşen  “Ortadoğu’daki sorunların çözümünde Rusya’nın rolü" konferansında bir konuşma yaptı.

Federal Kürdistan'ın 25 Eylül’de gerçekleştirdiği referanduma değinen Hewramî, “Bir çok kez Kürdistan Bölgesi’nden referandumunun iptal etmesi isteniyor. Referandumun iptal edilmesi Kürdistan halkının iradesiyle olur. Ancak Kürdistan halkı böyle bir kararı verebilir” dedi.

Kürdistan halkı Bağdat haklarını tanımadığı için referanduma mecbur kaldıklarını dile getiren Hêmin Hewramî, “referanduma gideceğimiz açıkladığımızda herkes bizi zamanı olmadığı yönünde eleştirdi! Biz de o zaman eleştiren ülkelere sorduk: Peki zamanı ne zaman uygun? Biz referandum öncesi sorunlarımız diyalog ile çözmeye çalıştık. Ancak Bağdat buna yanaşmayınca referandumu yapmaya mecbur kaldık” ifadelerini kullandı.

Federal Kürdistan'ın izleyeceği yola ilişkin ise Hewramî “Birincisi Bağdat ile diyaloğun sürdürülmesidir. İkinci Irak seçimlerine hazırlanmak, üçüncüsü de IŞİD’e karşı kurulan koalisyon ile işbirliği ve ittifakımızı sürdürmektir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.