28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara16°C
  • İzmir20°C
  • Berlin8°C

'REFERANDUM ŞARTLI ERTELENECEK' HABERİ YALANLANDI

Bağdat’ta bulunan Kürdistan Referandum Konseyi Üyesi Macid Osman, referandum ertelenecek iddialarına tepki göstererek “Referandumun ertelenmeyecek bu mümkün değil” dedi.

'Referandum şartlı ertelenecek' haberi yalanlandı

20 Ağustos 2017 Pazar 12:17

Kürdistan Referandum Konseyi’nin Bağdat’taki referandum diplomasisi sürüyor. 14 Ağustos’ta Bağdat’ta giden heyet Iraklı siyasi parti temsilcileri, Irak’taki yabancı devletlerin büyükelçi ve temsilcileri ile bir araya gelmişti. Heyetin bu gün ikinci kez Şii Koalisyonu ile yeniden bir araya gelmesi bekleniyor. Heyette yer alan Türkmen Temsilci Macid Osman, gerçekleştirdikleri görüşmelere ilişkin BasNews’e konuştu. Osman, "Şii Koalisyon yetkilileri ile önemli bir toplantı yapacağız” dedi.

Bazı haber kanalları ile ajanslarının ”referandum şartlı ertelenecek" şeklinde verdikleri haberlere tepki gösteren Macid Osman şunları söyledi:

“Bağımsızlık referandumu mesajımızı Iraklı siyasetçilere iletmek için geldik. Bu gün de Irak Parlamentosu’nda 185 sandalyeye sahip Şii Koalisyon ile yine bir görüşme yapacağız. Referandumu ertelemeyeceğiz. Iraklı siyasetçiler, ‘referandum ertelenecek’ diyor bu açıklama bizi bağlamıyor. Hiçbir şekilde bu mümkün değil”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.