26 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara17°C
  • İzmir15°C
  • Berlin3°C

PUTİN DÖRDÜNCÜ KEZ BAŞKANLIĞA ADAY

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2018’de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde bir kez daha aday olacak.

Putin dördüncü kez başkanlığa aday

07 Aralık 2017 Perşembe 10:57

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2018’de düzenlenecek devlet başkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı. Putin, Rusya’nın Nijniy Novgorod kentinde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, “Evet, önümüzdeki yıl düzenlenecek seçimlerde aday olacağım” dedi. Bir süredir yapılması beklenen ve bu nedenle sürpriz olmayan açıklamanın ardından, ülkedeki finans piyasalarında da herhangi bir oynama gözlemlenmedi.

Putin 2000 yılından bu yana devlet başkanı veya başbakan sıfatıyla iktidarda. Mart ayında yapılacak olan seçimleri kazandığı takdirde Putin 2024 yılına kadar devlet başkanlığı görevini sürdürebilecek.

Kamuoyu anketlerinin sonuçlarına göre, 65 yaşındaki politikacının koltuğunu koruyacağına kesin gözüyle bakılıyor. Gözlemciler en önemli sorunun Rus seçmenleri sandık başına gitmeye ikna etmek olduğunu, zira çoğunluğun Putin’in zaferine garanti gözüyle baktığını belirtiyor. Seçim sonrası döneme ilişkin dile getirilen spekülasyonların arasında, Putin’in Başbakan Dimitri Medvedev’i görevde bırakıp bırakmayacağı sorusu yer alıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.