28 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara20°C
  • İzmir23°C
  • Berlin11°C

PERVİN BULDAN SERBEST BIRAKILDI

Diyarbakır'da gözaltına alınan HDP İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Pervin Buldan, adliyeden serbest bırakıldı.

Pervin Buldan serbest bırakıldı

13 Haziran 2017 Salı 08:35

HDP İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Pervin Buldan, iftar programına katılmak için gittiği Diyabakır’da, Ağrı’da yürütülen bir soruşturma gerekçesiyle gözaltına alındı.

Polis eşliğinde götürüldüğü Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kurularak ifade veren Pervin Buldan, daha sonra serbest kaldı.

Buldan adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır Valiliği’nin gözaltına alınmadığına ilişkin açıklamasını yalanladı. Milletvekili dokunulmazlığı ve Meclis Başkan Vekilliği’nin devam ettiğini belirten Buldan “İfade verdiğim konular, 8 Mart ve Newroz’daki konuşmam. Ayrıca Ağrı’da seçim protestolarına katılmam. Bunlar suçsa, ben suç işlemeye devam edeceğim” dedi.

Pervin Buldan, iftar yemeğine katılmak için gittiği Diyarbakır’da kaldığı otele gelen polislerce gözaltına alınmıştı.

YETKİLİLER: GÖZALTI YOK

Yetkililer, Pervin Buldan hakkında yakalama kararı olduğunu, Diyarbakır’da bulunduğunun öğrenilmesi üzerine polislerin kaldığı yere giderek, kararı kendisine tebliğ ettiklerini belirterek, “Kararın tebliğ edilmesiyle Pervin Hanım, kendi aracıyla adliyeye gitmiştir, gözaltı işlemi uygulanmamıştır” iddiasında bulundular.

BEŞTAŞ: BUNUN ADI HUKUKTA GÖZALTIDIR

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, Buldan’ın yanında olduğunu belirterek, “Polisler geldi, yakalama kararını tebliği ettiler, benim aracımla polis eşliğinde adliyeye gittik. Bunun adı hukukta gözaltıdır. Zaten hakkında yakalama kararı çıkarılmış” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.