26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara22°C
  • İzmir17°C
  • Berlin6°C

PEGASUS KÜRDİSTAN’A UÇUŞLARI DURDURDU

Pegasus Hava Yolları CEO'su Mehmet Nane, Bloomberg'e telefon yoluyla yaptığı açıklamada, Erbil'e uçuşların durdurulduğunu belirtti.

Pegasus Kürdistan’a uçuşları durdurdu

27 Eylül 2017 Çarşamba 13:05

Nane, açıklamasında, Pegasus Havayolları'nın, Irak hükümetinin uluslararası uçuşları durdurma kararı ile paralel hareket ettiğini dile getirdi.

Irak Sivil Havacılık Kurumu yabancı havayolu şirketlerine Federal Kürdistan’a yapılacak uçuşların cuma günü askıya alınacağı bilgisinin iletildiğini duyurmuştu.

Hewler ve Süleymaniye'ye yapılacak ve buralardan kalkacak tüm uluslararası uçuşların askıya alınacağının belirtildiği açıklamada sadece iç hat uçuşlara izin verileceği kaydedilmişti.

THY: BİZE İLETİLMİŞ RESMİ BİR BİLDİRİM YOK, UÇUŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Türk Hava Yolları (THY) Federal Kürdistan Yönetimi'nin uluslararası havalimanları Süleymaniye ve Erbil'e uçuşların planlandığı gibi gerçekleştirildiğini açıkladı

THY Reuters'a yaptığı yazılı açıklamada, "Çeşitli basın-yayın organlarında Irak Sivil Havacılık Kurumu'nun Süleymaniye ve Erbil kentlerindeki havalimanlarını 29 Eylül tarihi itibariyle uluslararası hava trafiğine kapatacağı ile ilgili haberler yer almaktadır. Bu konuda Türk Hava Yolları'na iletilmiş resmi bir bildirim olmamakla birlikte bu iki kente olan tüm tarifeli uçuşlarımız planlandığı şekilde gerçekleştirilmektedir" denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.