08 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır6°C
  • Ankara6°C
  • İzmir13°C
  • Berlin9°C

NEW YORK’TA ‘TERÖR SALDIRISI GİRİŞİMİ’

New York Polis Teşkilatı'nın verdiği bilgilere göre New York'un Manhattan semtinde bir patlama meydana geldi. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio patlamanın "terör saldırısı girişimi" olduğunu açıkladı.

New York’ta ‘terör saldırısı girişimi’

11 Aralık 2017 Pazartesi 19:08

New York Polis Teşkilatı'nın verdiği bilgilere göre New York'un Manhattan semtinde 42'inci Cadde ve 8'inci Bulvar yakınlarındaki bir metro istasyonunda patlama meydana geldi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, New York'taki bir metro istasyonunda meydana gelen patlamanın "terör saldırısı girişimi" olduğunu açıkladı. Belediye Başkanı şüphelinin asıl hedefine ulaşamamış olmasının ise büyük bir şans olduğunu kaydetti.

New York Valisi Andrew Mark Cuomo ise "Burası New York, demokrasi ve özgürlüğe karşı bir mesaj vermek isteyenler için bir hedef konumundayız. Limanımızda bir özgürlük anıtı duruyor. Bu da bizi uluslararası bir hedef haline getiriyor. Bunun bilincindeyiz. Günümüzde internet sayesinde herkes amatör bir patlayıcı yapmak için gereken bilgiye erişebiliyor" dedi.



Cuomo, New Yorklulara şöyle seslendi: "Tüm hizmetler eski haline dönecek. İşimizin başına dönelim. Bizi rahatsız etmelerine izin vermeyelim. Asıl istedikleri bu. Buna izin vermeyelim."

New York Polis Teşkilatı'nın şüphelinin kimliğini tespit ettiği bildirildi.

New York İtfaiye Teşkilatı'nın verdiği bilgilere göre olayda şüphelinin de aralarında bulunduğu 4 kişi yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesi ise bulunmuyor. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.