20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

NECMEDDİN KERİM: EVET RÜYA GÖRÜYORUZ ÇÜNKÜ HAYALLERİMİZ VAR

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, Irak Anayasası’nın halkın referanduma gitmesine karşı olmadığını söyledi.

Necmeddin Kerim: Evet rüya görüyoruz çünkü hayallerimiz var

22 Eylül 2017 Cuma 11:45

Kürdistan ve Irak arasında yasal olarak tartışmalı bölgeler arasında yer alan Kerkük’ün referanduma dahil edildiğini hatırlatan Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, 25 Eylül’de referandumun yapılacağını ifade ederek, “Anayasa halkın referandum yapmasına karşı değil” dedi.

CNN’e katılan Kerim, “Irak Anayasası, acılar, soykırımlar ve felaketler yaşayan Kürdistan halkının kendi geleceği için  bağımsızlık referandumu yapmasına engel oluşturmuyor” dedi.

Bağdat'tan bağımsız Kürdistan amacına yönelik yapılan "Kürtler rüya görüyor" yorumlarına tepkisini dile getiren Kerim, ”Rüya görüyoruz çünkü hayallerimiz var. Rüya görmek hepimizin hakkıdır ve bazen rüyalar gerçek olur” dedi.

Bağımsızlık referandumu sonrası sürece değinen Vali Kerim, Kürdistan’ın Irak’tan barışçıl bir şekilde ayrılmak istediğine dikkat çekerek, “Referandumdan sonraki aşama Irak’tan barışçıl bir şekilde ayrılmak olacak. Irak hükümeti ile görüşmeler gerçekleştirip diyalog yoluyla anlaşacağız” dedi.

Peşmerge güçlerinin Kerkük’teki rolüne değinen Kerim, Suriye ve Irak’ta DAİŞ’e karşı Kürtlerin öncü güç durumuna geldiğini vurgulayarak, “Irak askeri güçleri Musul, Tikrit, Enbar, Feluce ve Kerkük’te DAİŞ ile savaşmak yerine kaçmayı seçerken, Peşmerge güçleri DAİŞ’in şiddet ve saldırılarına karşı direnen birinci güç olmuştur” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.