16 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara19°C
  • İzmir22°C
  • Berlin6°C

NAZLI ILICAK: FETÖ’CÜ OLARAK SUÇLANMAYI AĞIR BULUYORUM

Gazeteci Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan’ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması Çağlayan Adliyesi’ndeki İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Nazlı Ilıcak: FETÖ’cü olarak suçlanmayı ağır buluyorum

20 Haziran 2017 Salı 00:38

İki saatlik gecikme ile başlayan duruşmada, iddianamenin okunmasının ardından ilk savunmayı Nazlı Ilıcak yaptı. Ilıcak savunmasında ‘FETÖ’cü demek darbeci demek, bununla ilintilendirmeyi çok ağır buluyorum’ dedi.

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 17 kişi yargılandığı davanın ilk duruşmasında savunma yapan Nazlı Ilıcak, iddianamenin okunmasının ardından ‘FETÖ terör örgütünün ne kadar kötü olduğunu çok güzel anlattınız’ dedi. Ilıcak savunmasına başlarken, tutuklandıktan 11 ay sonra savunma yapabildiği için mutlu olduğunu belirtti.

İddianamede yer alan ‘darbeden haberdar olduğu’ yönündeki iddialara cevap veren Ilıcak, ‘Ben darbeyi biliyorsam, onun etrafı FETÖ’cü askerlerle dolu. Çevresinden 16 tane FETÖ’cü çıktı. O darbeyi bilemiyor, Nazlı Ilıcak 10 yılda 5 kere terör örgütü üyesi olduğu bilinmeyen kişilerle görüşüyor. Darbeci oluyor, Hulusi Akar kahraman oluyor’ dedi.

‘Ben kimseye mürid olmadım’

FETÖ suçlaması ile yargılanmayı ağır bulduğunu belirten Ilıcak, ‘Kul hakkı yemek, haksızlık yapmak son derece yanlıştır. Ben kimseye mürid olmadım, kula kulluk etmedim, hep bireysel davrandım’ dedi.

Ilıcak ifadesinde şu sözlere yer verdi:

FETÖ’cü demek darbeci demek, hilekâr demek, kul hakkı yemek, soru çalmak demek. Bununla ilintilendirmeyi çok ağır buluyorum. Kul hakkı yemek, haksızlık yapmak son derece yanlıştır. Ben kimseye mürid olmadım, kula kulluk etmedim, hep bireysel davrandım.

367 kararında, parti kapatmada, Balyoz, Ergenekon’da AKP’yi destekledim. Askerî vesayet vardı, AKP’nin önünü kesiyordu. Benim hükümeti destekten kopuşum 17-25 Aralık ile oldu. “Bu mesele aydınlansın” diye yazınca Sabah’tan kovuldum.

Ben asker düşmanı mıyım? Sadece darbe düşmanıyım. Sıkıyönetimde teröre göğüs geren askeri hep destekledim. Hakkımda 3 müebbet isteniyor. Ortaya konan belge Zekeriya Öz’le kartopu oynamış olmam… Röportajı fotoğrafla süslemek içindi. Zekeriya Öz görevdeyken Odatv’ye FETÖ kumpasında Öz hakkında soruşturma açılsın diye yazdım. Daha kumpasın başındayken… Zekeriya Öz’ün bugün bir sürü şeyleri ortaya çıktı, tabii. Ben bilmiyordum. FETÖ’yle ilişkisini de bilmiyordum.

Mahkeme başkanı, Nazlı Ilıcak’ın ifadesi devam ederken saat 18.40 civarında duruşmaya yarın saat 10.00’a kadar ara verildiğini açıkladı.

15 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Davada Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışmak’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya çalışmak’ ve ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ortadan kaldırmaya çalışmak’ suçlamalarıyla üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve ‘Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme’ suçlamasıyla da 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Davada yargılananlar arasında Ekrem Dumanlı, Emrullah Uslu, Tuncay Opçin, Abdülkerim Balcı, Şemseddin Efe, Osman Özsoy, Faruk Kardıç, Fevzi Yazıcı, Mehmet Kamış, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek, Bülent Keneş, Ali Çolak ve Tibet Murat Sanlıman gibi isimler de bulunuyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.