20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara13°C
  • İzmir16°C
  • Berlin6°C

MÜNİR ÖZKUL HAYATINI KAYBETTİ

Türk sinemasının usta isimlerinden Münir Özkul, 93 yaşında, evinde vefat etti.

Münir Özkul hayatını kaybetti

05 Ocak 2018 Cuma 14:57

Türk sinemasının usta oyuncularından Münir Özkul, 93 yaşında İstanbul'daki evinde yaşamını yitiridi. Özkul'un hayatını kaybettiğinin duyulmasının ardından sanatçının yakınları ve dostlarının Özkul'un evine gittiği bildirildi.

Tiyatronun ve Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Özkul, 15 Ağustos 1925 tarihinde İstanbul'da doğdu. 200'ün üzerinde filmde yer alan sanatçının ilk tiyatro deneyimi 1940 yılında Bakırköy Halkevi'nde başladı.

Özkul ardından Ses Tiyatrosu'ndan, Muhsin Ertuğrul yönetimindeki Küçük Sahne’ye ve İstanbul ile Ankara devlet tiyatrolarına birçok oyunda sahne aldı.

Usta oyuncu 1968 yılında geleneksel Türk tiyatrosunun son temsilcisi İsmail Hakkı Dümbüllü'nün “kavuğunun” sahibi olmuştu.

Yeşilçam sinemasının hafızalara kazınan birçok yapımında rol alan Münir Özkul ilk sinema deneyimini 1951 yılında "Vatan ve Namık Kemal" filmindeki figuran rolüyle edindi, ardından "Mahmut Hoca" ve "Yaşar Usta" gibi karakterle ölümsüzleşti.

1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından “Devlet Sanatçısı" unvanı verilen Münir Özkul, uzun yıllardır demans hastalığıyla mücadele ediyordu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.