29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara16°C
  • İzmir19°C
  • Berlin10°C

MESUT MERTCAN HAYATINI KAYBETTİ

Eski TRT spikeri Mesut Mertcan, 71 yaşında hayatını kaybetti.

Mesut Mertcan Hayatını Kaybetti

25 Ağustos 2017 Cuma 16:02

71 yaşındaki Mertcan, Adana’da huzurevinde yaşıyordu. 12 Eylül 1980 darbesinde Milli Güvenlik Kurulu bildirisini okumuştu.

Mesut Mertcan hakkında

15 Eylül 1946, Adana doğumlu. Çukurova Koleji, Levent Koleji ve İstanbul Işık Lisesi'nde okudu. Gazi Üniversitesi'nde İngiliz Dili Bölümü’nde eğitim gördü, eğitimini yarım bıraktı.

Adana İl Radyosu'nda müstahdemlik yaparken boşluktan faydalanarak gelen reklamları seslendirdi ve bir süre sonra bu seslendirmeler radyo müdürünün ilgisini çekti.

Müdürün "Konuşman güzel, ses tonun güzel, okul dışından sınavlara gir" önerisi üzerine 33 dersten sınava girip 32’sinden geçti, ancak tek dersten kaldığı için TRT'nin o dönemde açmış olduğu sınava katılmaya hak kazanamadı.

TRT tarafından kendisine verilen "Reklamlarda konuşabilir" belgesiyle TRT'ye başvurdu, Erzurum’da göreve başladı. Buradaki görevinin ardından Ankara'ya çağrıldı, Haber Merkezi'ne atandı.

1987 Türkiye genel seçimlerinde Sosyal demokrat Halkçı Parti'den milletvekili adayı oldu, memuriyetten istifa etti.

Milletvekili seçilemeyince Star, Kanal 6, Kanal 9, Ulusal Kanal gibi televizyon kanallarında reklam spikerliği, sunuculuk yapmaya devam etti.

Mertcan, 12 Eylül 1980 askeri darbesinde Milli Güvenlik Kurulu bildirisini TRT ekranlarında okumuştu. 

4 kez evlilik yapan, son eşinden 2012'de ayrılan 2 çocuk babası Mertcan'ın “Şimdi Şiirler” adlı bir şiir albümü bulunuyor. Mertcan 1996-2009 arasında bazı uzun metrajlı filmlerde de rol almıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.