27 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara10°C
  • İzmir13°C
  • Berlin2°C

LAVROV: S-400'LERİN TESLİMATINI HIZLANDIRACAĞIZ

Moskova'da Türk mevkidaşı Çavuşoğlu ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ankara'nın sipariş ettiği S-400 füzelerinin teslimatına hız vereceklerini açıkladı.

Lavrov: S-400'lerin teslimatını hızlandıracağız

14 Mart 2018 Çarşamba 17:23

Rusya Dışişleri Bakan Sergey Lavrov, Türkiye'nin satın aldığı S-400 füzelerinin teslimatını hızlandıracaklarını açıkladı. Lavrov, Moskova'yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, Ankara ve Moskova arasında daha önce satış anlaşmasına varılan S-400 füze savunma sistemi için "Ne kadar hızlı alırsak o kadar iyi" dedi. Lavrov da buna karşılık "Teslimatın süresini hızlandıracağız" dedi.

Rusya ve Türkiye geçen Aralık'ta S-400 füzelerinin 2020'nin ilk çeyreğinde teslim edilmesi konusunda uzlaştıklarını duyurmuştu. Türkiye S-400 sistemi için Rusya'ya 2,5 milyar dolar ödeyecek. 

Türkiye'nin Rus S-400 füze sistemlerini satın alma planı NATO müttefiki ABD ile ilişkilerde gerilime neden olmuştu. ABD'li yetkililer konuyla ilgili endişelerini Türk yetkililere ilettiklerini belirterek Türkiye'nin savunmasında NATO içinde uyumlu sistemlerin en iyi seçenek olduğu görüşünü savunmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.