28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara16°C
  • İzmir20°C
  • Berlin8°C

KURTULMUŞ’TAN 'SANIKLARA TEK TİP ELBİSE' AÇIKLAMASI

Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, mahpuslara “tek tip elbise” uygulamasıyla ilgili de açıklama yaptı.

Kurtulmuş’tan 'sanıklara tek tip elbise' açıklaması

18 Temmuz 2017 Salı 11:45

Kurtulmuş, “FETÖ örgütü başta olmak üzere terör örgütü üyelerinin, mahkemelere tek tip elbiseyle gelmesi sağlanacak” dedi.

“Tek tip elbise”

FETÖ” davasında bir sanığın üzerine “Hero” (Kahraman) yazılı tişörtle gelmesi üzerine başlayan “tek tip elbise” konusu basın toplantısında gündeme geldi.

Kurtulmuş, bu konuyla ilgili soru üzerine, “bunun kabul edilebilir bir şey olmadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konudaki görüşlerini, kamuoyuyla paylaştığını” söyledi.

Konunun Bakanlar Kurulu’nun da gündeme geldiğini ve Adalet Bakanlığının bu konuda bir çalışma yapacağını ifade eden Kurtulmuş şu açıklamayı yaptı:

“FETÖ örgütü başta olmak üzere terör örgütü üyelerinin, muhtemelen bu çalışmadan sonra daha teferruatlı olarak sizlerle paylaşacağız, mahkemelere tek tip elbiseyle gelmesi sağlanacak.

“Henüz çalışma yapılmadığı için detayları paylaşamıyorum ama Adalet Bakanlığımız bu konuyu gündemine alıp çalışmaları çok hızlı bir şekilde sonlandıracak.

“[Hero yazılı tişörtle ilgili] Bu tişörtü giymeden evvel de mahkemelere takım elbise ile çıkarılmaları milleti rencide etmiştir. Kimisi Cumhurbaşkanımıza suikast yapan timin içerisinde, kimisi akıncılardan kaldırdıkları uçaklar ve helikopterlerle halkı şehit eden eşkıya güruhunun içerisinde.

“Bunlara karşı mahkemelerimiz açık, hukukun üstünlüğü prensipleri içerisinde hareket ediyor ama bunların [sanıklar] tek tip elbiseyle mahkemelere getirilmesi daha doğru bir yoldur. Bununla ilgili çalışmalar da Adalet Bakanlığımız tarafından yapılacaktır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.