24 Nisan 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara24°C
  • İzmir22°C
  • Berlin8°C

KÜRDİSTAN’DA 7.3 ŞİDDETİNDE DEPREM

Federal Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Türkiye'deki bazı illerden de hissedildi.

Kürdistan’da 7.3 şiddetinde deprem

12 Kasım 2017 Pazar 22:01

Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde saat 21.20 sıralarında 7.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem Türkiye'deki bazı illerden de hissedildi.

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) Süleymaniye merkezli depremin şiddetini önce 7.2 olarak açıkladı. USGC daha sonra bu açıklamasını revize ederek depremin şiddetini 7.3 olarak duyurdu.

USGC, depremin merkez üssünün Süleymaniye’nin 103 kilometre, Halepçe’nin ise 32 kilometre uzağında meydana geldiğini bildirdi.

Depremde can ve mal kaybı olup olmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Kandilli ‘merkez üssü İran’ dedi

Öte yandan Kandilli Rasathanesi de deprem şiddetini 7.1, merkez üssünü ise İran olarak açıkladı.

Türkiye’den de hissedildi

7.3 büyüklüğünde gerçekleşen deprem, Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye’nin birçok kentinden de hissedildi.

Sarsıntının Türkiye ve Irak’ın yanı sıra İran, Suriye, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de hissedildiği belirtildi.

Rojhilat'ta Sine başta olmak üzere Meriwan, Mahabad ve diğer kentlerinde de etkisinin hissedildiği depremden dolayı insanların sokaklara çıktığı bildirilirken, Rojava'da Qamişlo ve diğer kentlerinde de hissedildiği bildirildi.

Yerel kaynaklar Süleymaniye’nin 8 köyünde hasar olduğunu aktardı. 

İran devlet televizyonu: İran'da en az 6 ölü var

Öte yandan Kandilli Rasathanesi de deprem şiddetini 7.1, merkez üssünü ise İran olarak açıkladı. İran Devlet Televizyonu, İran'da en az 6 kişinin yaşamını yitirdiğini ve yaralıların olduğunu açıkladı.

Türk Kızılayından açıklama

Türk Kızılayı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Irak'ın Süleymaniye kentinde meydana gelen ve ülkemizde de hissedilen deprem sonrası ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir" dedi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.